Senioren

Limburgia

Senioren

Limburgia - Senioren


Door vervroegd met pensioen te gaan is het voor de jonge 55-plussers vrijwel moeilijk deel te nemen aan activiteiten die door horende verenigingen binnen hun kerkdorp worden geprestenteerd, ook al is er zeer veel variatie te vinden die de maatschappij ons aanbiedt, Omwille van gehoor- en communicatieproblemen gaan doven en slechthorenden niet op het aanbod in. Begrijpelijkerwijze verkiezen zij activiteiten te beoefenen samen met hun lotgenoten, in een huis waar iedereen elkaar verstaat en dit in een ongedwongen, ontspannende sfeer, binnen ieders mogelijkheden en gebreken.

Tijdens infonamiddagen, lezingen, workshops en vormingsactiviteiten is er steeds een tolk Vlaamse gebarentaal aanwezig die zowel vertaalt in gebaren als met stem voor de horende aanwezigen.

Om de 14 dagen, telkens op dinsdag vanaf 10 uur gaan de deuren van De Schakel open voor onze senioren. Het is een ontmoetingsplaats voor een leuke babbel, ontspanningsactiviteiten

(petanque, kaarten, darts en andere spelen) maar ook voor lezingen en workshops.

Eén maal per maand komt er iemand van de thuisbegeleiding van het KIDS rechtstreeks toegankelijke hulp aanbieden aan onze leden.

Neem ook een kijkje in onze agenda hier onderaan.


Limburgia Senioren

Bestuur 2020-2023


voorzitter:                  Jos Boussu

ondervoorzitter:      Eduard Wuytjens

secretaris:              Matty Vastmans

schatbewaarder:   Leentje Claes

medewerkers:        Roger Delanghe

  Angèle Boets

  Martine Maesen

 Katthy Slechten


Tijdens deze seniorendagen in juli en augustus worden er geen speciale activiteiten
georganiseerd zoals barbecue enz...